Olika Spabehandlingar

kroppsbehandling på spaNär man besöker ett spa kan det ibland vara svårt att veta vilken av alla olika behandlingar man ska välja. Beroende på vad just du är ute efter så finns det ofta ett flertal alternativ för dig och din hud-typ. Oftast så vet de som arbetar på det spa du ska besöka vad som passar dig och dina önskemål mest, men det kan ändå vara bra att ha lite kunskap om de olika behandlingarna innan man ger sig iväg på spa.

Kroppsbehandlingar

Det finns spabehandlingar där du behandlar hela kroppen, ansiktet och även håret.  Det vanligaste är att man tar en helkroppsbehandling avslutat med en ansiktsbehandling när man går på spa. Detta för att få den där ultimata avslappningen och känna att man tar hand om hela sin kropp. På spaanläggningar brukar det oftast finnas paket att välja mellan där det ingår ett gäng olika behandlingar. Ska man slå på stort så kan man boka en hel spaweekend med behandlingar, övernattning, måltider och tillgång till pooler och annat som anläggningen erbjuder.
Det vanligaste då är att välja minst en helkroppsbehandling, de vanligaste som brukar gå att välja mellan är:

Massage: Oftast så bokar man in en timmas massage för att få musklerna att riktigt slappna av. Detta är en perfekt start på din spavistelse som garanterat kommer att få dig i ett lugnare mood. Är du osäker på vilken sorts massage du ska välja så kan du läsa mer om massage här.

Kroppsskrubb: Många brukar vilka få en härlig helkroppspeeling efter att de är klara med sin massage. En kroppsskrubbs behandling hjälper till att ta bort döda hudceller från din kropp samt ökar kroppens blodcirkulation. Skrubben ger även din hy en helt ny lyster och gör att den ser piggare ut. Olika span erbjuder olika sorters skrubber. Det vanligaste är att du blir skrubbad med någon form av aromrik olja innehållandes naturliga ingredienser för att det ska vara så välgörande för din kropp som möjligt. Oftast så avslutas skrubben med att du får en härlig olja insmord på hela kroppen.

Lerinpackning: Det är inte bara i ansiktet som man kan använda lermasker, även kroppen uppskattar att bli täckt i en härligt svalkande mask som även gör nytta för din hud. Ofta så torrborstas din kropp inför inpackningen och sedan smörjs hela kroppen in i en härlig lera som har olika effekter beroende på vad du väljer för behandling. Oftast har de en rensande och utrensande effekt av bakterier som finns på kroppen.

Ansiktsbehandlingar

Efter att du har njutit av din helkroppsbehandling så brukar det ofta ingå minst en ansiktsbehandling. Här brukar det finnas en hel del att välja mellan beroende på vad du har för hudtyp och önskemål. Det finns behandlingar som verkar både föryngrande, återfuktande, renande och mycket mer. Här är exempel på några av de vanligaste ansiktsbehandlingarna:
Ansiktsmassage: Njut av en stunds avslappnande ansiktsmassage för att påbörja din behandling. Många glömmer bort hur härligt det faktiskt kan vara att få sitt ansikte masserat.

Ansiktspeeling: Välj en härlig skrubb som du sedan kommer att få insmord i ansiktet med hjälp av snabba mjuka rörelser. Detta hjälper till att rena huden från smuts och döda hudceller samtidigt som du sätter spurt på blodcirkulationen ordentligt.

Ansiktsmask: Välj en eller fler ansiktsmasker utifrån dina behov som du sedan låter vila på huden under en liten stund. Oftast så kan du slumra till en stund då ögonen oftast täcks med en härligt varm och våt handduk under behandlingen.

Specialbehandlingar: Det finns även massvis med specialbehandlingar för den som önskar. Olika tekniker kan hjälpa dig att få mindre synliga ärr, porer, och linjer i ansiktet. Dessa brukar oftast gå på lite mer och finnas som specialbehandlingar beroende på vilken anläggning du väljer. Olika anläggningar har sina olika specialiteter.

Förutom välgörande spabehandlingar så finns det ofta även skönhetsbehandlingar i form av manikyr, pedikyr, ögonfransförlängning och annat.
Det kan vara trevligt att avsluta ditt besök med något av dessa för att verkligen känna sig extra fräsch och pigg efter en trevlig spavistelse.
Beroende på vad du och ditt sällskap är ute efter så kommer ni säkert att hitta något som passar er bland de olika spaanläggningar som vi har skrivit om här på vår hemsida.
Ta med din mamma på en mysig spaweekend, din bästa vän eller varför inte din partner. Att åka tillsammans på en välgörande weekend kan göra riktigt gott för både kropp och själ.