Copperhill Mountain Lodge

Copperhill Mountain Lodge låter som taget ur en amerikansk film med detta är ett designhotell som har öppet året runt och som har ett spa. Det ligger på toppen av Förberget i Åre Björnen. Som gäst här får man vidsträckta vyer en bra bit över fjällvärlden och vill man så kan man gå utanför dörren och vandra eller åka skidor.

Vill man inte gå ut så finns allt under samma tak. Totalt finner man här 112 hotellrum och även sviter, dessutom finns här sex stycken rum för konferenser med plats för upp till hela 500 personer, det finns ett spa som vunnit pris för att vara Europas bästa spa. Utöver detta finner man även restaurang, bar, skiduthyrning, barnpassning, gym och andra aktiviteter. Hotellet har även en egen helikopterplatta. Stilen på hotellet har skapats av Peter Bohlin, som är en amerikan som vunnit flera priser, och är i modern så kallad mountainlodge stil.

Upplevelsen på spaet känns naturlig och enkel med utgångspunkt i historian och naturen på platsen. Doften i massageoljan kommer från lågväxta fjällenar och behandlingsrummen påminner och samernas kåtor.

Restaurangerna och köket är inspirerat av hotellets omgivning och alla de råvaror som används kommer från regionen, med det menas skogen, ängarna och vattnet runt Årefjällen. Man får en varm och hemtam känsla här.

På detta hotell finner man inomhuspool, heta källor både inne och ute, en relaxavdelning med vyer över Åreskutan i panorama, bastu, hela åtta stycken behandlingsrum, och det finns möjlighet att få ett privat spa. Här finner man även gym inomhus och utomhus och dessutom en rad andra aktiviteter.

Utöver detta kan man få en rad olika behandlingar för hela kroppen, mineralbad, lerinpackningar, värmekurer, kurer för händer, ansikte och fötter. Det går också bra, att som par, få behandlingar, massage, vaxning och till och med tandblekning om man så önskar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.