Hotel Skansen

När man kommer till Hotel Skansen känner man historien bakom det, för den sitter verkligen i väggarna. 1877 uppfördes huset och då som ett sädesmagasin och först på 20-talet byggdes det om till det hotell det är idag. Då blev det en mötesplats för tennisgäster och badgäster som var prominenta.

På spat här på Hotel Skansen är det inte alls svårt att lämna alla så kallade måsten bakom sig och bara låta sig omslutas av vatten som är välgörande och av omtanke. Man får även ett eget spakit och med detta kan man rengöra och peela kroppen själv om man så önskar i tvagningsrummet och därefter njuta av en upplevelsedusch vars vatten är som regndroppar. Varför inte också sjunka ner i den klöverformade poolen och njuta av utsikten som är över havet.

Alla rummen här på Hotel Skansen har en design för att nå högsta möjliga komfortkänsla. Man får badtofflor och badrock redan på sitt rum så varför inte ta ett morgondopp i poolen innan den underbara frukostbuffén är uppdukad i Restaurang Sand.

Känslan man får när man är på Restaurang Sand kan sammanfattas med ett ord – fulländad. Detta är ett prisbelönat kök och de har verkligen en speciell känsla för smakupplevelse och alla dess delar och har även en stor förkärlek för det som är lokalt och närproducerat här på Bjärehalvön.

Hamnområdet som ligger alldeles intill Hotell Skansen erbjuder under sommartid ett mycket livligt nöjessorl och sitter man på restaurangens terrass får man en utmärkt utsikt över detta folkvimmel. När hösten sen kommer är det vågornas brus som man hör istället. Ett bra tips är att sitta i den japanska poolen som finns på terrassen till kallbadhuset och bara lyssna eller gå till spaavdelningen och dess relaxrum och bara se allt visuellt och insupa intryck och bara få vara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.